HISTORIKU I HEBRENJVE NE SHQIPERI

Historia e hebrenjve në Shqipëri daton që para 2000 vjetëve.

Sipas historianit Apostol Kotanit në librin e tij “Shqipëria dhe hebrenjtë”: "Hebrenjtë mund të kenë ardhur për herë të parë në Shqipëri në fillim të viteve 70-të e.r. si robër në anijet romake që zbarkuan në brigjet jugore të vendit. Pasardhësit e këtyre robërve ndërtuan në shekullin e pestë edhe Sinagogen e parë ne portin jugor të Sarandës....”

Lexo me shume