KALENDARI HEBRAIK 2014 - 2015

Festimi i Festave Hebraike fillon ne mbremjen per para dites kalendarike te festes. Shembull: Nqs deshironi te festoni Hanukane, ju do tju duhet qe te filloni festimet me 16 Dhjetor ne mbremje,megjithese “dita e festes” eshte data 17 Dhjetor 2014.

Përkujtimi i rezistences se Makabinjve dhe mrekullia e dritës

Festa e karnavaleve hebraike

Pashka Hebraike që përkujton eksodin nga Egjipti. Konsumimi i Macave për 7 ditë

Dita e Holokausit në Izrael

Dita e dëshmorëve dhe të rënëve nga aktet terroriste

Dita e Pavarësisë së Izraelit

Festime dhe ndezje zjarresh

Dita e Jeruzalemit në Izrael

Festohet momenti i marrjes së librit të Torah në malin e Sinait

Përkujtohet dita e shkatërrimit të Tempujve në Jeruzalem dhe dëbimi i popullit të Izraelit nga toka e shenjtë

Viti i Ri dhe fillimi i kalendarit Hebraik

Jom Kipur, dita e pendesës, lutjeve, faljeve dhe agjërimit per Hebrenjtë

Festime në natyrë brenda një kasolleje për të përkujtuar 40 vjet jetesë në shkretëtirë